 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Al món, s'hi produeixen més de 130
milions de sacs de cafè de 60 kg, però només un petit
percentatge és cafè fi. El cafè fi revela el seu
origen. El tret de la seva personalitat més fort és
que, en tastar-lo, se li pot seguir la pista fins al
seu lloc de naixement.
En el cafè fi influeixen molts factors: el terreny,
l'altura, la humitat i les hores de sol i de pluja...
L'altitud és decisiva per cultivar un cafè amb
possibilitats de ser un gran cru. A més altitud, la
concentració d'oxigen és més petita i per això la
cirera del cafè triga més a madurar i permet que els
aromes es desenvolupin més, siguin més complexos i la
beguda sigui més dolça, amb una acidesa fina i
refrescant. L'acidesa és un valor decisiu per a la
qualitat del cafè. Cal Lluís té una selecció de cafès
d'origen, preparats de forma que se'n pugui apreciar
totes les característiques.

Al nostre restaurant hi trobareu també una suggestiva
carta de tes d'origen, ideal per introduir-se en la
degustació d'aquestes infusions:
Te blanc, Xina, Índia i Ceilan, entre les varietats
naturals, i Earl Grey, Fruit de la Passió, Sherezade,
Verd a la Menta, Poma, Mango etc, entre les
perfumades.
El sabor i les propietats del te estan molt lligades a
la preparació de la infusió, de la classe de te que
fem servir, però també de la concentració de fulles i
del temps que duri la infusió. L'aigua bullent abocada
sobre el te extrau amb gran rapidesa la teïna (cafeïna
present en el te) i les substàncies aromàtiques. Però
passats els primers tres minuts, l'aigua comença a
extraure els tanins (substància astringent) que es
combinen novament amb la teïna i donen a la beguda un
sabor amarg. Per això, el te pot ser excitant o
sedant.

La carta d'infusions de Cal Lluís es completa amb les
remeieres més característiques i casolanes:
-
Camamil•la:
estimulant de la digestió.
-
Marialluïsa: indicada per a indigestions,
palpitacions i flatulències.
-
Menta:
de virtuts tòniques, estimulants, carminatives i
calmants.
-
Poniol:
té virtuts molt semblants a la menta. Per aquest
motiu, moltes vegades s’utilitzen juntes.
-
Te de
roca: té propietats estomacals i contra els
refredats.
-
Til•la:
és calmant de l’excitació nerviosa i sedant
|
|
|
|
|